Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Ry 150 år – sangkonkurrence!

2. maj kl. 00:00

Foto: Per Bille, Ry Foto

 

 

 

 

STEM PÅ DIN VINDERFAVORIT
Dommerkomiteen har nu udvalg fire finalister. Gå til afstemningen her

SANGKONKURRENCE 

– skriv “Ry-sangen” i anledning af byens 150-års jubilæum og vind 5000 kr.

Mener du ligesom Victor Hugo, at sang og musik kommer fra det, der ikke kan holdes inde? Så har du nu chancen for at udtrykke din kærlighed til Ry – i en sang som en gave til byen. Ry Borgerforening sponsorer vinderpræmien, som er på kr. 5.000,-!  “Musik udtrykker det, der ikke kan siges, og det der samtidig er umuligt at holde inde”. Victor Hugo

Her kan du læse om kriterierne for sang-konkurrencen om at skrive den nye “Ry-sang” 

Genre, stil og udførelse
Vi stiller ikke de store firkantede krav til sangene. Genre, stil og udførelse er op til sangskriveren selv. Teksten og melodien er i centrum. Og man skal naturligvis kunne fornemme Ry i sangen. Man må gerne nævne specifikke steder, men det er ikke et krav. Det må gerne være en fællessang, som fx kan synges til et lejrbål, men det er ikke et krav, at melodien er “sangbar” i den forstand. 

Hvem må deltage i konkurrencen?
Alle med kærlighed til Ry og med lyst til at skrive en sang kan deltage i konkurrencen. Der er ikke begrænsning på, hvor mange I er om at skrive tekst og melodi. Du må indsende et bidrag alene, eller I må være flere om at skrive sangen sammen. Medlemmer af dommerpanelet og bestyrelsen for Musikværket Ry kan ikke deltage i konkurrencen. 

Hvordan skal sangen afleveres?
Du bestemmer selv, hvilket filformat, du afleverer din sang i, blot det er nemt at åbne og ikke kræver adgang til specifikke tjenester. Send det som lydfil, link eller andet. Du må indsende en optagelse indspillet på din iphone eller lavet i et professionelt studie. Tekst og melodi er i fokus.

Hvis du er blandt de tre udvalgte, vil din sang blive offentliggjort på nettet, og dit bidrag vil blive en del af en offentlig afstemning.
Medsend en fil med teksten til din sang i pdf-format. 

Dommerpanel og præmiesponsor
Dommerpanelet består af  musiker Karen Troldborg, musiker Bjørg Møller Abildtrup, skoleleder Kristian Toft (Mølleskolen), højskoleforstander og medlem af redaktionsgruppen på højskolesangbogen Jakob Bonderup (Engelsholm Højskole), formand Lone Nielsen (Ry City).
Ry Borgerforening har velvilligt stillet sig til rådighed som sponsor af vinderpræmien, som er på kr. 5000,-.

Udvælgelsesproces

  • 1. april 2021: Deadline for indsendelse af bidrag. Dommerkomitéen udvælger de tre bedste kandidater blandt de indkomne forslag.  
  • 12. april 2021: De tre udvalgte kandidater offentliggøres og en offentlig afstemning på nettet sættes i gang. Ry-borgere kan nu stemme på deres favoritkandidat blandt de tre kandidater. 
  • 29. april 2021: Den offentlige afstemningen afsluttes kl. 23.59
  • 2. maj 2021: Vindersangen offentliggøres og præmien overrækkes til vinderen af Ry Borgerforening og Musikværket Ry. Sangen bliver opført for et levende publikum ifm. festlighederne på jubilæumsdagen, hvis coronasituationen tillader det – det håber vi meget! 

Hvor skal du aflevere din sang?
Send din sang til info@musikvaerketry.dk.

Bemærk: Du bedes holde din sang hemmelig for offentligheden, indtil vinderen er fundet, i det den offentlige afstemning holdes anonym. 

Har du spørgsmål?
Du er velkommen til at ringe til Andreas fra Musikværket Rys bestyrelse på tlf. 31 75 53 05 eller skrive en mail på info@musikvaerketry.dk.

www.musikvaerketry.dk

Detaljer

Dato:
2. maj
Tidspunkt:
00:00